Vandaag is het:
 
 
Kom zaterdag 2 mei ook naar KNRM Reddingbootdag in de Eemshaven
laatste update: 19:53 uur
Kom zaterdag 2 mei ook naar KNRM Reddingbootdag in de Eemshaven
Foto`s door: Archief
Tekst door: Richard Degenhart
Eemshaven - Op zaterdag 2 mei organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), station Eemshaven haar landelijke open dag. Dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Beleef het mee!

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Al 190 jaar lang.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag.Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers op 2 mei alles uit de kast. Spectaculaire demonstraties, rondleidingen, muziek door een aantal Shantykoren, films en activiteiten voor kinderen. Als donateur mag u ook meevaren met de “Jan en Titia Visser” als een echte redder. 2 mei is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en om in te schrijven als nieuwe donateur.

Reddingbootdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. U vindt het station aan de Borkumweg 5 in de Eemshaven.
Kijk op de website www.reddingbootdag.nl voor routebeschrijvingen.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Kom zaterdag 2 mei ook naar KNRM Reddingbootdag in de Eemshaven      

Bottom