Vandaag is het:
 
 
9.000 nieuwe spoorbielzen voor Borkum op transport in de Eemshaven
laatste update: 19:53 uur
9.000 nieuwe spoorbielzen voor Borkum op transport in de Eemshaven
Foto`s door: Groninger Seaports
Tekst door: Patrick Eijndhoven
Eemshaven - Met de komst van 9.000 nieuwe betonnen spoorbielzen heeft de Eemshaven al kennis maken met transporten voor spoorwegbouw, die toekomstig ook nodig zullen zijn voor het doortrekken van de spoorlijn Groningen - Roodeschool naar de Eemshaven.

In november 2013 zijn er door middel van twee treintransporten in totaal 9.000 nieuwe betonnen spoorbielzen naar de Eemshaven gebracht. Vanuit de Eemshaven zijn deze bielzen overgeladen op vrachtwagens die met de veerdienst van AG EMS van Eemshaven naar Borkum zijn gevaren.

Op het eiland Borkum worden deze bielzen - met een totaal gewicht van circa 1.700.000 kilo - gebruikt voor het vernieuwen van 6 km lang spoor. Op dit tracé, tussen de veerhaven en de stad Borkum, liggen nu nog op houten bielzen. Deze zijn na bijna 20 jaar dienst te hebben gedaan, aan vervanging toe. In januari wordt daar gestart met vervangingswerkzaamheden die voor Pasen (het toeristenseizoen) voltooid moeten zijn.

Het zal ook niet lang meer duren voor de bestaande goederenspoorlijn in de Eemshaven wordt aangepakt. Deze wordt geschikt gemaakt zodat hier in 2016 dagelijks drie á vier reizigerstreinen kunnen rijden.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
9.000 nieuwe spoorbielzen voor Borkum op transport in de Eemshaven   9.000 nieuwe spoorbielzen voor Borkum op transport in de Eemshaven     

Bottom