Vandaag is het:
 
 
Werkstraf van 80 uur voor 18-jarige doelman vv Meedhuizen
laatste update: 19:53 uur
Werkstraf van 80 uur voor 18-jarige doelman vv Meedhuizen
Foto`s door: archief/ © fps.nl
Tekst door: Richard Degenhart
Woldendorp - Groningen - De rechtbank in Groningen heeft de 18-jarige man uit Farmsum, keeper van VV Meedhuizen vrij gesproken van poging tot doodslag op een speler van WEO in Woldendorp.

Op 30 mei 2013 werd er in Woldendorp de Streekderby tussen voetbalvereniging Meedhuizen en Weo Woldendorp gespeeld. VV Meedhuizen had aan een gelijk spel voldoende om kampioen te worden.  Meedhuizen stond met 0-1 voor na een doelpunt in de eerste helft. In de tweede helft ging het mis, een van de spelers wordt onderuit gehaald met een sliding. Hieruit ontstaat een vechtpartij waarbij spelers van beide clubs betrokken zijn ook enkele toeschouwers mengen zich in het gevecht. En zo ligt ineens een speler van Weo bloedend op het veld. De situatie lijkt zeer ernstig meerdere ambulances en een traumahelikopter komen ter plaatse om de gewonde speler van Woldendorp medische verzorging te bieden. Even later vertrekt de ambulance met spoed richting het ziekenhuis.

Wat er gebeurd is blijft lang onduidelijk. Omstanders/getuigen zeggen dat de keeper van VV Meedhuizen de speler heeft neergeschopt. De 18-jarige keeper ontkent te hebben geschopt, wel verklaart hij te hebben geslagen als reactie op een klap die hij zelf ontving. De officier van justitie in Groningen eiste tijdens de rechtszaak vorige week een gevangenis straf van 24 maanden waarvan 12 voorwaardelijk tegen de verdachte.

De rechter deed vandaag uitspraak in de zaak. De rechtbank vind dat doodslag niet bewezen is wel vind de rechter dat mishandeling is bewezen en legt daar voor een werkstraf op voor 80-uur.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Werkstraf van 80 uur voor 18-jarige doelman vv Meedhuizen      

Bottom