Vandaag is het:
 
 
Extra subsidie voor zwemlessen aan gezinnen met minder geld
laatste update: 19:53 uur
Extra subsidie voor zwemlessen aan gezinnen met minder geld
Foto`s door: Archief
Tekst door: Richard Degenhart
Delfzijl - De gemeente Delfzijl heeft besloten om € 2.500,- extra subsidie te geven aan de stichting Leergeld. Daarmee kan de stichting doorgaan met het financieren van zwemlessen van kinderen uit gezinnen die op of onder het bestaansminimum leven.

De zwemlessen dreigden te vervallen omdat de huidige subsidie onvoldoende bleek voor alle kinderen die dit nodig hebben. De extra subsidie is mogelijk nu het Rijk in september meer geld beschikbaar heeft gesteld voor armoedebeleid.

Sponsoring
Stichting Leergeld is een landelijke organisatie die zich richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Dat doet zij door kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar kansen te bieden om te kunnen (blijven) deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Waarmee de kinderen kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Een doelstelling van de stichting is sponsoring door het bedrijfsleven binnen te halen en minder afhankelijk te zijn van overheidssubsidies. De korting op de subsidie die het college eerder aankondigde voor 2014 is ook als prikkel in die richting bedoeld. Door het uitblijven van voldoende steun vanuit het bedrijfsleven dreigde een groep kinderen tussen wal en schip te vallen.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Extra subsidie voor zwemlessen aan gezinnen met minder geld      

Bottom