Vandaag is het:
 
 
Jongens betrapt op afsteken illegaal Pools vuurwerk
laatste update: 19:53 uur
Jongens betrapt op afsteken illegaal Pools vuurwerk
Foto`s door: Archief
Tekst door: Richard Degenhart
Woldendorp - Een 15-jarige inwoner van Beerta, een 13-jarige inwoner van Holwierde, een 12-jarige inwoner van Wagenborgen en een 12-jarige inwoner van Nieuw-Scheemda zijn dinsdagmiddag rond 15.00 uur betrapt op het afsteken van illegaal Pools vuurwerk op de Burgemeester Garreltsweg in Woldendorp.

Een agent hoorde harde knallen en stelde een onderzoek in. Daar trof hij de vier jongens aan. Zij hadden nog 19 Poolse nitraatbommen in hun bezit. De jongens moesten het vuurwerk afstaan en daarnaast werd proces-verbaal opgemaakt. Het viertal werd bij bureau Halt aangemeld.

Gevaarlijk en verboden vuurwerk
Bestel je voor de jaarwisseling zwaar, illegaal vuurwerk op een Oost-Europese website, dan is de kans groot dat je een mailtje krijgt met een videoboodschap. Dat bericht moet kopers overtuigen de koop te annuleren.

Deze 'persoonlijke ontmaskering' is de nieuwe aanpak van de Task Force Opsporing Vuurwerkbommen om illegaal vuurwerk tegen te gaan. In die werkgroep werken politie, ministerie Infrastructuur & Milieu, Inspectie Leefomgeving en Transport, stichting Misdaad Anoniem en de stichting VeiligheidNL samen.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Jongens betrapt op afsteken illegaal Pools vuurwerk      

Bottom