Vandaag is het:
 
 
Sinterklaas komt aanstaande zaterdag per boot aan in Delfzijl
laatste update: 19:53 uur
Sinterklaas komt aanstaande zaterdag per boot aan in Delfzijl
Foto`s door: Archief
Tekst door: Patrick Eijndhoven
Delfzijl - “Jongens heb je het al vernomen? Sinterklaas in aangekomen!” Na zij eerdere intrede in de stad Groningen zet Sinterklaas aankomende zaterdag voet aan wal zetten in de mooie haven van Delfzijl.

De boot met Sint en zijn Pieten zal om ongeveer 13.00 uur aanmeren in de haven bij de oude handelskade; dit is tegenover de Evenementenhal.

Dit jaar verzorgen 'De PRETLETTERS' het voorprogramma. Dit programma start om ca. 12.30 uur en belooft - tot aan de komst van Sinterklaas - een mooi feest te worden samen met de kinderen. Ook muziekvereniging Koningin Wilhelmina uit Farmsum zal bijdragen aan dit spetterende welkom.

Na de aankomst zal de lange stoet vertrekken naar het Molenbergplein waar de Sint rond 14.00 uur zal worden verwelkomd op het bordes van De Bolder en Theater de Molenberg. Dit welkom zal worden verzorgd door onze burgemeester dhr. E. Groot en de voorzitter van de Handelsvereniging Centrum Delfzijl, de heer A.J. Puister.

Radio Havenstad FM is aanwezig met een live-reportage; voor de muzikale omlijsting wordt gezorgd door het enige echte Zwarte Pieten Dweilorkest.
Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Sinterklaas komt aanstaande zaterdag per boot aan in Delfzijl      

Bottom