Vandaag is het:
 
 
Volleybal dames Memesa halen uit naar Dio-Bedum met een score van 0-4
laatste update: 19:53 uur
Volleybal dames Memesa halen uit naar Dio-Bedum met een score van 0-4
Foto`s door: Archief
Tekst door: Memesa
Bedum-Appingedam - De dames van Memesa die fier boven aan staan in de tweede klasse B hebben zaterdag in de uitwedstrijd tegen het op de tweede plaats staande Dio-Bedum flink uit gehaald. In Bedum werd met maar liefst 0-4 gewonnen.

Al weken bezetten de dames van Memesa de eerste en volgt Dio Bedum op gepaste afstand op de tweede plaats. Een echte topper stond er op het programma dus.  Vorig seizoen nog werd twee keer verloren van Dio en dus wisten de meiden dat ze vol aan de bak moesten. Zoals wel vaker dit seizoen gingen de meiden furieus van start en namen het initiatief direct in handen. Dio Bedum zette er een flinke portie inzet tegenover en wisten veel ballen te verdedigen. Feit was echter dat Memesa over veel meer kwaliteit beschikte dan de thuis ploeg en zo ging de eerste set ondanks de hevig weerstand van Bedum naar de Damster dames (20-25).

In de tweede en derde set werd het kwaliteitsverschil alleen nog maar duidelijker. Bedum was in staat degelijk te volleyballen met relatief weinig fouten maar dwong aanvallend te weinig af om het Memesa lastig te maken. Memesa daarentegen wist Bedum met harde geplaatste aanvallen en dito opslagen steeds lastig te maken. De pass liet vaak nog wat te wensen over aan Damster zijde maar spelverdeelster Marjan Bodde wist desondanks de aanvalsters steeds goed in stelling te brengen. De tweede en derde set gingen dan ook overtuigend naar Memesa (18-25 en 17-25)

Met de overwinning inmiddels op zak moest begonnen worden aan de vierde set in de wetenschap dat deze vorige week verloren ging. Het blijkt telkens lastig om wanneer de overwinning een feit is de concentratie optimaal vast te houden en de volle buit te pakken. Zo ook deze keer, meer dan in de voorgaande sets was er sprake van een spannende strijd. Het ging gelijk op naar het einde van de set. Omdat de Memesa dames aan het einde van de set veel serve fouten produceerden rook Bedum een kans om tocht nog een set te pakken. Gelukkig voor de Damser dames kwam het echter niet zo ver. Op tijd werd de serve weer opgepakt en stond na een bloedstollende eindfase 29-31 en dus 0-4 op het score bord.

Na 8 wedstrijden zonder nederlaag staat Memesa fier bovenaan met maar liefst 12 punten voorsprong op de nummer 2 Bedum. Volgende week volgt om 17.00 uur in sporthal Eelwerd de derby tegen LSV uit Loppersum. LSV lijkt na een matige competitie start steeds beter op stoom te komen en staat met 1 wedstrijd minder gespeeld op de vierde plaats.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Volleybal dames Memesa halen uit naar Dio-Bedum met een score van 0-4      

Bottom