Vandaag is het:
 
 
Bewoners van een woning in het ’t Zandt door de NAM geëvacueerd
laatste update: 19:53 uur
Bewoners van een woning in het ’t Zandt door de NAM geëvacueerd
Foto`s door: Streetview/Hoofdstraat ’t Zandt
Tekst door: Richard Degenhart
’t Zandt - Een gezin uit ’t Zandt heeft hun woning aan de Hoofdstraat moeten verlaten. De woning is bij eerdere aardbevingen ernstig beschadigd daar door en het is niet zeker dat het gebouw een volgende schok overleeft. De bewoners voorlopig ondergebracht in een hotel.

Voor het huis staat een bushalte. Om te voorkomen dat bij een aardbevingen brokken op wachtenden terechtkomen, heeft de gemeente Loppersum vrijdagmiddag hekken voor de woning gezet. De Nam kan nu de bewoners het huis uit zijn,in alle rust onderzoeken hoe het gebouw op cruciale plekken kan worden versterkt'', aldus een woordvoerder. Restauratie is een mogelijkheid, maar sloop en nieuwbouw is ook niet uitgesloten.

Eerder dit jaar werd een bejaard echtpaar geëvacueerd uit een boerderij in de gemeente Loppersum. De hoeve was ernstig verzakt en zou kunnen instorten bij een nieuwe beving. Die mensen wonen nog steeds ergens anders. In september kocht de NAM een monumentale boerderij uit 1894 in het dorp Onderdendam op. Door de aardbevingen zijn muren bol gaan staan en staat de schoorsteen op instorten. De voorkamer van de hoeve is onbewoonbaar verklaard. Die bewoners verhuizen binnenkort. De NAM sluit niet uit dat meer mensen moeten worden geëvacueerd.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Bewoners van een woning in het ’t Zandt door de NAM geëvacueerd        

Bottom