Vandaag is het:
 
 
Gratis concert Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in sporthal Eelwerd
laatste update: 19:53 uur
Gratis concert Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in sporthal Eelwerd
Foto`s door: Archief
Tekst door: Richard Degenhart
Appingedam - Op 27 november a.s. geeft de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ onder leiding van majoor-dirigent Tijmen Botma een concert in Sportcentrum Eelwerd, Opwierderweg 65 te Appingedam. De aanvang van het concert is om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Het orkest brengt het gevarieerd avondvullend programma ‘Herfst Royale’ met medewerking van Edison Award-winnaar zanger/chansonnier Philippe Elan.

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ staat garant voor een gevarieerd en afwisselend programma op hoog niveau. Daarmee is het niet alleen voor de Damsters, maar voor de gehele regio een uniek concert. Het concert in Appingedam is een van de weinige mogelijkheden een orkest, dat tot de top van de Nederlandse blaasorkesten behoort, in deze regio te kunnen beluisteren en bekijken.

De KMKJWF is een militair orkest met als thuisbasis de Johan Willem Friso kazerne te Assen. Het orkest maakt deel uit van de Koninklijke Landmacht en is als zodanig als ‘bedrijfsorkest’ voor een belangrijk deel van haar tijd actief binnen de krijgsmacht. De KMKJWF voorziet ook in de muzikale steunverlening van ons Koningshuis en de regering. Dit doet het orkest tijdens ceremoniële diensten, nationale en internationale tournees, militaire taptoes en door cd-opnames.

Op het concertpodium profileert de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' zich door een programmering waarin originele blaasmuziek, transcripties van klassiek repertoire, lichte muziek, jazz en entertainment met elkaar in evenwicht zijn. Met regelmaat worden speciaal voor de kapel nieuwe composities en arrangementen geschreven en werkt de kapel met een groot aantal bekende artiesten samen. Daarnaast kenmerkt de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' zich door choreografisch geraffineerde taptoe-shows, altijd uitgevoerd in combinatie met de Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers' én een degelijke militaire uitstraling. Behalve het harmonieorkest kent de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' een aantal ensembles binnen haar gelederen, waaronder de ‘Big Band van de Koninklijke Landmacht’ en diverse kamermuziekensembles.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Gratis concert Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in sporthal Eelwerd      

Bottom