Vandaag is het:
 
 
Leerlingen van CBS de Zaaier ontmoeten Sint Maarten in levende lijve
laatste update: 19:53 uur
Leerlingen van CBS de Zaaier ontmoeten Sint Maarten in levende lijve
Foto`s door: Ingezonden
Tekst door: Joke Drijfhamer
Delfzijl - De 140 kinderen van CBS de Zaaier uit Delfzijl stond maandag 11 november een flinke verrassing te wachten. Na een flinke wandeling werden ze bij de toren van Uitwierde ontvangen door niemand minder dan Sint-Maarten!

Vanaf CBS de Zaaier werd in twee groepen de wandeling van ongeveer 2,5 kilometer naar Uitwierde ondernomen. Uiteraard mochten hierbij weerbestendige Sint-Maartenlampions niet ontbreken!.

Bij de kerk en toren van Uitwierde dook plotseling Sint-Maarten op, en werden de kinderen verrast met een toneelstuk over deze heilige. Zijn levensverhaal ligt ten grondslag aan onze Sint-Maartentraditie die ieder jaar met snoep en lampions wordt gevierd.

Na het toneelstuk werden er Sint- Maartenliedjes gezongen in de kerk onder begeleiding van het orgel, en natuurlijk mocht de toren niet in het programma ontbreken! De ‘belevenistrap’ ontworpen door Bert Ann Roos en onlangs bekroond met de Dutch Design Award, werd enthousiast beklommen. Ook was er een korte wandeling langs bijzondere grafzerken met afbeeldingen van dieren en bijzondere gedichten op het kerkhof.

De excursie naar kerk en toren van Uitwierde is de aftrap van het project ‘Heel lang geleden’ waarmee de leerlingen van de Zaaier gaan werken over onder andere de middeleeuwen in Groningen.
Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Leerlingen van CBS de Zaaier ontmoeten Sint Maarten in levende lijve   Leerlingen van CBS de Zaaier ontmoeten Sint Maarten in levende lijve   Leerlingen van CBS de Zaaier ontmoeten Sint Maarten in levende lijve   Leerlingen van CBS de Zaaier ontmoeten Sint Maarten in levende lijve  

Bottom