Vandaag is het:
 
 
Waterpolo Minirobjes spelen eerste wedstrijden
laatste update: 19:53 uur
Waterpolo Minirobjes spelen eerste wedstrijden
Foto`s door: Archief
Tekst door: Eemsrobben
Delfzijl - In het afgelopen weekend hebben alle teams van de Eemsrobben weer gespeeld. Ook het team onder de 11 jaar moesten in eigen bad 3 wedstrijden spelen tegen GZVW uit Winschoten, Inktvis uit Hoogezand en De Plons/Moby Dick uit Coevorden. Deze minirobjes moesten nog zeer wennen aan het spelen van wedstrijden en uiteindelijk werd er 1x gewonnen en 2x verloren.

Op vrijdagavond beet het Heren 2 team het spits af met een wedstrijd tegen De Mors uit Rijssen. De jonge spelersgroep van Heren 2 had veel moeite met deze tegenstander en het werd een gelijk opgaande strijd met tussenstanden van 5-3, 7-7 en 10-10 in de 3e periode. In de laatste periode werd alsnog gewonnen met een 14-12 eindstand.

Op zaterdagavond mocht het team van onder de 13 jaar, de eemsrobjes, spelen in Heerenveen. Blijkbaar onder de indruk van een groot zwembad en het late tijdstip was vanaf het begin het team niet op dreef en kon de tegenstander langzaam uitlopen. In de eerste 2 periodes werd het 4-2 en 8-3 voor Heerenveen. In de 3e periode werd het spel van de eemsrobjes iets beter maar wiste het niet te scoren, tussenstand 11-4. In de laatste periode kon het team door beter en meer samen te werken en ook nog eens goed hard te werken de tegenstander op de 0 houden maar wisten ze ook zelf niet te scoren , eindstand 11-4 voor Heerenveen.

Op zondag moesten de overige teams, Heren 1 – Dames 1 en Heren 3, spelen in eigen bad Dubbelslag te Delfzijl. De eerste wedstrijd tussen Heren 1 en Aqua’68 uit Assen werd vrij eenvoudig gewonnen door de heren van De Eemsrobben met 13-5, tussenstanden 4-2,4-2,7-4 en 13-5.

De Dames Eemsrobben moesten spelen tegen Moby Dick uit Coevorden. Hoewel er meerdere geblesseerde spelers waren kon het team van de Eemsrobben toch in alle periodes aan de winst werken en langzaam uit bouwen. Er werd met overtuiging gespeeld en diverse duels gewonnen. Uiteindelijk werd gewonnen met 6-3 en tussenstanden van 1-0, 3-1, 4-3 en 6-3.

De laatste wedstrijd werd gespeeld tussen Heren 3 en het senioren team van Bubble uit Veendam. Tijdens de wedstrijd was er geen moeite met de tegenstander en werd vrij gemakkelijk de winst binnengehaald ondanks heel veel gemiste kansen. Eindstand 11-3 en tussenstanden 4-0, 6-1, 10-1 en 11-3.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Waterpolo Minirobjes spelen eerste wedstrijden      

Bottom