Vandaag is het:
 
 
Zwemsters Eemsrobben presteerden goed op het ONK in Dordrecht
laatste update: 19:53 uur
Zwemsters Eemsrobben presteerden goed op het ONK in Dordrecht
Foto`s door: Archief
Tekst door: P.Eijndhoven
Dordrecht - De zwemsters van zwemvereniging Eemsrobben uit Delfzijl hebben in het weekend van 1,2 en 3 november deelgenomen aan de Open Nederlandse Kampioenschappen in Dordrecht. De Eemsrobben waren daar vertegenwoordigd met 5 zwemsters. Judith Veldman,  Anouk Dijkstra,  Tialda Prins,  Marije Oosterhuis en Robin Weesies zwommen in diverse klasses en over verschillende afstanden.
 
Judith Veldman die net 2 week weer voluit traint door een gebroken arm liet de concurrenten zien dat zij ook door een niet optimale voorbereiding toch hard kan zwemmen. Op de 100 meter schoolslag zwom Judith maar liefst 2 persoonlijke records. Anouk Dijkstra, de schoolslag specialiste van de vereniging, ging als een speer door het water. Dit resulteerde in een finaleplek op de 50 school. Anouk ging met een knappe tijd van 35.15 de finale in en daar zwom ze een mooie tijd van 34.90 hier mee eindigde ze op de elfde plaats.
 
Op de 100 school was het een mooie strijd. Anouk scheerde door het water en met stevige krachtige slagen tikte ze aan in een mooie tijd van 1.17.06 goed voor de twintigste plaats. Tialda Prins liet haar concurrenten beven van angst. Met een goede voorbereiding en gebrand als ze is ging Tialda te water op haar afstanden. Ze zette daar de ene na de andere mooie tijd op het bord. Met op de 50 vrij een beste persoonlijke record van 28.65. Dit is een verbetering van 0.24 honderdste. Ook haar 100 vrij was een fantastische race. Op deze afstand zwom ze bijna een seconde van haar tijd af. Haar oude tijd was 1.02.50 en zwom daar een mooie tijd van 1.01.88.

Marije Oosterhuis was helemaal op dreef tijdens de ONK. Met frisse moed ging Marije het zwembad in. Het ene persoonlijke record na het andere werd verbroken. Met als klap op de vuurpijl een Nederlands record op de 100 rug, 2x 200 vrij, 2x Europees record op de 200 vrij. In totaal haalde Marije 1x goud, Nederlands kampioen op de 400 m vrije slag, 3x zilver, 50 rug, 100 rug en 200 vrije slag. Marije is momenteel volop in training voor De Spelen in Rio de Janeiro, waar ze hoopt uit te komen op vele afstanden.

Robin Weesies, de jongste van de Eemsrobben zwemsters, liet toch even zien dat ze niet bang is om tegen oudere zwemmers te starten. Robin liet menig zwemsters haar voeten zien. Door haar sterke onderwaterfase wist Robin steeds de voorsprong te houden op haar afstanden. Robin zwom met haar krachtige slagen naar mooie tijden die schitterden op het score bord. Op de 200 vrij was Robin helemaal in haar element. Ze verpulverde haar tijd met ruim 1 seconde. Van 2.13.98 naar 2.12.44. goed voor de achttiende plaats.
 

Kortom was het een geslaagd weekend voor de zwemsters. De Eemsrobben zijn tevreden naar huis gegaan met 10 persoonlijke record, 2 Nederlandse records, twee Europese records, 1 gouden medaille en drie zilveren.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Zwemsters Eemsrobben presteerden goed op het ONK in Dordrecht      

Bottom