Vandaag is het:
 
 
Basisschoolkinderen gaan Schaatsen of Zwemmen voor Water
laatste update: 19:53 uur
Basisschoolkinderen gaan Schaatsen of Zwemmen voor Water
Foto`s door: Archief
Tekst door: Patrick Eijndhoven
Delfzijl - Dinsdag 12 november gaan bijna 400 kinderen afkomstig van 9 verschillende scholen in de provincie Groningen in sportcentrum Kardingen Schaatsen of Zwemmen voor Water. Onder hen 46 leerlingen van cbs De Windroos uit Delfzijl.

De landelijke scholierenactie Schaatsen en Zwemmen voor Water, wordt dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd door Plan Nederland. De actie vindt om het jaar plaats. Tijdens de actieweken gaan duizenden Nederlandse kinderen van bijna 250 scholen in het land zoveel mogelijk rondjes schaatsen of baantjes zwemmen voor veilig water in Afrika.

De opbrengst van deze editie gaat naar Uganda, waar zoveel mogelijk basisscholen van goede toiletten en veilige watervoorzieningen worden voorzien en leraren en leerlingen trainingen krijgen over hygiëne en onderhoud. Zwemster Ranomi Kromowidjojo en schaatster Annamarie Thomas zijn ambassadeurs van de actie. Het startschot wordt gegeven door Kimo, de schaatsmascotte van de KPN Junior Schaatsclub. Kimo zal ook rondjes meeschaatsen om de kinderen aan te moedigen.
Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Basisschoolkinderen gaan Schaatsen of Zwemmen voor Water      

Bottom