Vandaag is het:
 
 
Memesa heren 1 verliest met 3-1 van titelkandidaat Animo 68
laatste update: 19:53 uur
Memesa heren 1 verliest met 3-1 van titelkandidaat Animo 68
Foto`s door: Archief
Tekst door: Memesa
Assen - Voor een goed gevulde tribune trad Memesa in Assen aan tegen Animo 68. Vooraf was duidelijk dat de winst pakken een lastige opgave zou worden. Animo 68 had alle wedstrijden gewonnen en slechts 2 sets verloren. Een set winnen zou al een overwinning op zich zijn.

In de eerste set ging Memesa uitstekend van start en er werd met veel inzet gespeeld. Geweldig verdedigde ballen van vooral Kees Parent en Mathias Dijkstra werden gevolgd door veel scores. Met name Andre Swiersema, Sander Kugel en Jeroen Smit waren aanvallend uitstekend op dreef in die eerste set. Animo daarentegen begon de wedstrijd nogal laconiek. Aan hun kant werden er weinig ballen verdedigd en aanvallend werden er veel fouten gemaakt. Memesa bleef geconcentreerd volleyballen en een constante voorsprong van enkele punten werd tot en met het einde van de set vastgehouden. Deze set was uiteindelijk met 22-25 voor Memesa.

Na het winnen van de eerste set was 1 doelstelling alvast behaald. Coach Martin Stoppels was uiteraard tevreden maar gaf meteen aan dat er nog meer te halen was. Ook de tweede set werd scherp begonnen en Memesa ging verder waar het de vorige set was geëindigd. Bij Animo 68 moest er wat gebeuren en mede door enkele wissels ging het ook bij dit team beter lopen. Hierdoor was het in deze set lange tijd stuivertje wisselen. Martijn ten Duis bleef de set-ups uitstekend verdelen. En wist hiermee ook steeds vaker de in deze wedstrijd goed spelende Lars Aslander te vinden. Ondanks het goed spel en de kansen die er aan het einde van de set waren trok Animo 68 met 28-26 toch aan het langste einde.

In de derde set was Animo 68 het sterkste team op het veld al bleef Memesa nooit ver achter. Met veel harde aanvallen en een lastige serve werd Memesa constant onder druk gezet. Dat deze set met 25-22 verloren ging kwam vooral doordat Animo 68 steeds vaker toonde waarom het een titelkandidaat is.

In de vierde set werd duidelijk dat de eerste sets de nodige energie hadden gevergd. De concentratie was minder bij Memesa en werden teveel fouten gemaakt. De koek was op en Animo 68 maakte hiervan handig gebruik. Met 25-21 ging deze set en de wedstrijd naar de mannen uit Assen. Ondanks het verlies kan Memesa terugkijken kijken op een prima wedstrijd. Het is deze competitie geen schande om met 3-1 van Animo 68 te verliezen. Desondanks is het te hopen dat Rudolf Bos, die in deze set enkele malen inviel in het achterveld, spoedig zal herstellen van zijn rugklachten. Dit samen met het de steeds beter wordende Jun Pegels moet coach Stoppels wat meer wisselmogelijkheden geven. Wellicht dat de sets die nu nog net verloren gaan, dan wel gewonnen worden.

Komende zaterdag speelt Memesa een thuiswedstrijd in sporthal Eelwerd.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Memesa heren 1 verliest met 3-1 van titelkandidaat Animo 68      

Bottom