Vandaag is het:
 
 
Rugbyers Phoenix pakken met één punt verschil de winst op Big Stones
laatste update: 19:53 uur
Rugbyers Phoenix pakken met één punt verschil de winst op Big Stones
Foto`s door: Archief
Tekst door: RC Phoenix
Delfzijl - Na de verliespartij vorige week tegen de huidige koploper in de derde klasse, de Big Bulls uit Almelo, stond er dit weekeinde een thuiswedstrijd tegen de middenmoter rugbyclub the Big Stones uit Havelte op het programma. Beide ploegen traden aan op volle oorlogssterkte en in een heerlijk najaarszonnetje begon de wedstrijd.

De openingsfase van de wedstrijd was stormachtig. Phoenix schoot uit de startblokken door binnen drie minuten de eerste try van de middag te scoren. Goede afwisseling in de aanvalsrichting door scrumhalf Patrick Trakzel gaf Albert Kammenga de mogelijkheid om in de uiterste hoek van het veld te scoren. De toeschouwers dachten even dat Phoenix had afgerekend met slecht beginnen van wedstrijden. Het tegendeel werd echter snel en pijnlijk duidelijk. De Big Stones trokken de verdediging van Phoenix enkele malen goed open doordat bij de thuisploeg een aantal matige tackles elkaar opvolgden. Vooral in de lijn bij de snelle jongens rammelde het. De eerste tackles werden te vaak gemist en dit kon niet opgevangen worden. De Big Stones scoorden onder de palen hun eerste try van de middag en doordat zij de conversie wel maakten kwamen ze ook op een voorsprong van 5 – 7.
De Big Stones stopten echter niet met het onder druk zetten van de thuisploeg. Phoenix werd veelal terug gedrongen op de eigen helft en vooral ook de gebrekkige discipline kostte de thuisploeg veel overtredingen. De Big Stones bleven geduldig aanvallen en wisten na een klein half uur spelen de voorsprong te vergroten door een tweede try te scoren door keurig een man meer situatie uit te spelen.

Phoenix werd hierdoor toch wakker geschud. De kick- off werd door de Big Stones ontvangen maar Martin Brouwer tackelde verwoestend hard de baldrager onderuit. De losliggende bal werd direct opgepakte door Phoenix en de gastploeg uit Havelte werd ver achteruit gezet. Jesse van Oosten werd in stelling gebracht na sterk loopwerk van Steven Zigterman en Mohammed el Hammadi. Van Oosten wist de laatste tackles te ontwijken en de aansluitingstreffer te scoren. Met een tussenstand van 10 – 14 kroop de wedstrijd richting rust.

Echter zette de Big Stones nog aan voor offensief. Door slecht weg kicken vanuit de eigen 22 meter gebied konden de Big Stones zomaar een derde try scoren. Met een 10 – 19 stand gingen beide ploegen de rust in. Na de korte rust waren het vooral de mannen van Phoenix die het spelbeeld bepaalden. De Big Stones moesten zich vooral beperken tot verdedigen en hadden steeds meer moeite om onder de druk uit te komen. Het was uiteindelijk een snel genomen penalty door Trakzel die goed naar de scoringslijn dook en daardoor een aansluitingstreffer te scoren. De Big Stones kwamen hierdoor binnen bereik voor de thuisploeg. Er ontbrandde een geweldig spektakel voor de toeschouwers.

Beide ploegen gingen tot het uiterste en aanval op aanval werd opgezet door de Phoenix. De Big Stones gaven geen lange tijd geen krimp. Na een aantal aanvalsfasen in de voorwaartsen werden de driekwarten aan het werk gezet. Snelle passes trokken uiteindelijk de verdediging wel open. Het was uiteindelijk Dennis Velthuis die de vierde try voor Phoenix wist te scoren. Doordat de conversie niet werd benut, gingen de wedstrijd de slotfase in met een stand van 20 – 19 in het voordeel van Phoenix. De Big Stones gingen nog eenmaal over tot een aanval. Echter door verdedigende druk werd een foute pass afgedwongen en konden de Delfzijlster rugbyers de volle wedstrijdpunten bijschrijven. Hierdoor is er weer aansluiting met de middenmoot wat perspectief biedt voor de komende weken. Aankomend weekend heeft Phoenix een vrij weekend, zondag 17 november staat de volgende thuiswedstrijd op het programma tegen de Duuvels uit Zevenaar.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Rugbyers Phoenix pakken met één punt verschil de winst op Big Stones       

Bottom