Vandaag is het:
 
 
Volleybal dames Memesa dit seizoen oppermachtig?
laatste update: 19:53 uur
Volleybal dames Memesa dit seizoen oppermachtig?
Foto`s door: Archief
Tekst door: Memesa
Appingedam - De Memesa dames togen afgelopen zaterdag richting Vries in de wetenschap dat ze weliswaar bovenaan staan maar de punten vooral behaald hebben tegen ploegen die in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeren. Met Surf op het programma had men op voorhand het gevoel dat er een serieuze test op het programma stond. Er was dan ook sprake van een gezonde spanning vooraf.

Alhoewel de damster dames niet heel scherp aan de wedstrijd begonnen en vooral de serve druk te wensen over liet wisten ze toch door het maken van weinig fouten op redelijk eenvoudige wijze de eerste set naar zich toe te trekken. (14-25)

In de tweede set bleek dat  Surf vooral meesters waren in het verdedigen. Vrijwel alle geslagen ballen werden verdedigd en terug gebracht in het spel. Zo ontstond een spannende set met veel lange rally’s. Surf kwam steeds meer in de “winning mood” en nam zelfs een 20-16 voorsprong. Na een time van coach Kees Parent wisten de Memesa dames echter alsnog het tij te keren en de set naar zich toe te trekken (23-25)

Alhoewel Surf in de derde set goed partij bleef bieden bleek Memesa toch duidelijk de betere en zo werd ook de derde set een prooi voor de Damsters.
In de wetenschap dat concurrent Dio-Bedum twee sets tegen Surf had laten liggen werd in de laatste set nog eens benadrukt dat in dit soort wedstrijden het verschil gemaakt kan worden.

Dit was niet tegen dovemansoren gezegd want zeer gedreven werd aan de laatste set begonnen. Zonder pardon werd Surf gedecideerd aan de kant gezet (10-25) en dus stond er wederom 0-4 op het scorebord.

Volgende week staat om 17.00 uur in thuis hal Eelwerd de topper tegen ON uit Groningen op het programma. Een serieuze test case  voor de dames. ON staat op de derde plaats met 2 wedstrijden minder gespeeld en slechts 1 verliespunt minder.
Gaan de dames er in slagen de ongeslagen status te handhaven?

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Volleybal dames Memesa dit seizoen oppermachtig?      

Bottom