Vandaag is het:
 
 
Nieuwe borden geplaatst bij entree natuurgebieden in Delfzijl
laatste update: 19:53 uur
Nieuwe borden geplaatst bij entree natuurgebieden in Delfzijl
Foto`s door: Richard Degenhart
Tekst door: Patrick Eijndhoven
Delfzijl - Vrijwilligers van de manege Prins en boswachter Jeroen Kuipers van Natuurmonumentenhebben afgelopen zaterdag borden geplaatst bij de diverse ingangen van het Biessumerbos en Voolhok (het rietveld achteraan de Kustweg). Zij deden dit tijdens de landelijke Natuurwerkdag. Met het plaatsen van de borden wordt de laatste fase van de overdracht van beide gebieden in gang gezet.

In 2011 besloot gemeente Delfzijl de eigendom van beide stukken natuur over te dragen aan Natuurmonumenten. Het beheer zou daarna geleidelijk door de gemeente worden afgebouwd en overgenomen door de natuurorganisatie die hier in samenwerking met omwonenden en andere vrijwillige belanghebbenden invulling aan geeft.

Natuurmonumenten organiseerde in de afgelopen twee jaar meerdere inloopavonden waarin een visie voor de gebieden werd bepaald. Ook zijn in de afgelopen periode verschillende activiteiten en klusdagen in de gebieden georganiseerd. In 2014 moet het beheer en eigendom volledig in handen van Natuurmonumenten zijn.
Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Nieuwe borden geplaatst bij entree natuurgebieden in Delfzijl   Nieuwe borden geplaatst bij entree natuurgebieden in Delfzijl   Nieuwe borden geplaatst bij entree natuurgebieden in Delfzijl   Nieuwe borden geplaatst bij entree natuurgebieden in Delfzijl  

Bottom