Vandaag is het:
 
 
Politie heeft nieuwe vragen rond zedenzaak Delfzijl
laatste update: 19:53 uur
Politie heeft nieuwe vragen rond zedenzaak Delfzijl
Tekst door: Richard Degenhart
Delfzijl - Appingedam - De politie heeft nog meer vragen over de zedenzaak die halverwege oktober speelde in Delfzijl/Appingedam.

Wat is er gebeurd
Op zondag 13 oktober omstreeks 15.45 uur werd een 4-jarig meisje uit de omgeving Gevelsteen in Delfzijl door een nog onbekende, vermoedelijk kale of kalende man meegenomen in een auto. Zij werd rond 16.30 uur in de omgeving van de Vrijheidslaan in Appingedam door een voorbijganger aangetroffen. Deze heeft gelijk de politie gewaarschuwd. Het bleek dat het meisje is misbruikt. Een team van de recherche is nog steeds bezig met het onderzoek.

Man op het schoolplein
Uit buurtonderzoek en getuigenverklaringen blijkt dat er die middag, even na 15:30 uur, een man op of bij het schoolplein van  ‘De Tasveld’ stond. Bij hem stond een klein kindje. De politie is op zoek naar deze man omdat hij mogelijk getuige is geweest van het feit dat het 4-jarige meisje in de auto van de verdachte is gestapt. Weet u wie de politie zoekt of bent u zelf deze getuige? Neem dan gelijk contact op met de politie.

Bestuurder BMW Cabrio
Een getuige heeft op zondag 13 oktober tussen 16:30 uur en 16:45 uur over de Nassaulaan in Appingedam een donkere titaankleurige BMW 3-serie Cabrio met een zwart dak gezien. Bouwjaar 2006 – 2009. De politie is op zoek naar de bestuurder van deze auto. Het kan zijn dat hij bijvoorbeeld heeft gezien dat het meisje uit de auto stapte of dat het meisje daar liep.

Bestuurder Volkswagen Polo
Dan is er ook nog een getuige die op die zondagmiddag rond 16:00 uur een oud model zwarte Volkswagen Polo Coupe, zag rijden op de Zeel in Delfzijl, komende uit de richting van de Weg naar den Dam. De bestuurder reed verder via de Zwet en de Farmsumerweg naar de Opwierderweg in Appingedam. Deze auto kwam vanuit de richting van de N360. De bestuurder van die auto was een blanke man. De man was kalend. De leeftijd van de bestuurder wordt geschat op 40 a 45 jaar. Op de achterbank van de auto zat een klein blond meisje. De politie is op zoek naar de bestuurder van deze auto.

Buurtonderzoek
De politie heeft een verzoek aan de buurtbewoners die tijdens het buurtonderzoek niet thuis waren en bij thuiskomst een brief van de politie vonden. Degenen die de brief nog niet hebben teruggestuurd worden verzocht om dat alsnog te doen, ook al heeft men niets gezien en/of geen info voor de politie.

Contact
Voor alle vragen geldt; heeft u meer informatie of heeft u antwoord op de vragen van de politie bel dan met de 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Terug naar de vorige pagina

 


Bottom