Vandaag is het:
 
 
Eerste voorronde provinciale veurleeswedstrijd gehouden op de Abt-Emoschool
laatste update: 19:53 uur
Eerste voorronde provinciale veurleeswedstrijd gehouden op de Abt-Emoschool
Foto`s door: Koos Meijer
Tekst door: Richard Degenhart
Westeremden - De eerste voorronde van de provinciale veurleeswedstrijd werd woensdag gehouden in de Abt-Emoschool in Westeremden. Aan de voorleeswedstrijd doen dit jaar vier scholen mee: Abt-emo school, obs de Zandplaat uit ‘t Zandt, cbs de Noordkaapbuit Uithuizermeeden en cbs van Panhuijs uit Leek.

De leerlingen moesten een verhaaltje of een gedicht voorlezen in het Gronings. De beste vijf voorlezers gaan door naar de tweede ronde die op 6 november wordt gehouden op de basisschool obs de Mieden in Meeden. De finale vindt op 13 november plaats in de Zeehondencrèche van Lenie ‘t Hart in Pieterburen. Hier vind ook de prijsuitreiking plaats van de Veurleescup 2013. De beste voorlezers waren in Westeremden: Annemarie Kort, Mare ten Hoor, Gerben Scholte, Lisette Datema en Maaike Schoenmakers.
Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Eerste voorronde provinciale veurleeswedstrijd gehouden op de Abt-Emoschool   Eerste voorronde provinciale veurleeswedstrijd gehouden op de Abt-Emoschool   Eerste voorronde provinciale veurleeswedstrijd gehouden op de Abt-Emoschool   Eerste voorronde provinciale veurleeswedstrijd gehouden op de Abt-Emoschool  

Bottom