Vandaag is het:
 
 
Melodisch ensemble van Constantijn Huygens treedt op in Dusseldorf
laatste update: 19:53 uur
Melodisch ensemble van Constantijn Huygens treedt op in Dusseldorf
Foto`s door: Enno Achterhof
Tekst door: Constantijn Huygens
Appingedam - Dusseldorf - Op vrijdag 1 november treedt het Melodisch Slagwerkensemble van Constantijn Huygens op in Düsseldorf tijdens het Internationales Düsseldorfer Orgelfestival (IDO). Het ensemble uit Appingedam speelt hier op uitnodiging van organist Prof. Torsten Laux waarmee een vervolg wordt gegeven aan een concert in 2012.

Torsten Laux is professor aan de Robert-Schumann-Hochschule in Düsseldorf en uitvoerend muzikant. Hij is in Duitsland verkozen tot organist van het jaar 2012 en in dat jaar heeft het ensemble in Greetsiel (D) samen met Laux een concert gegeven. Dit viel goed in de smaak bij zowel de organist als de slagwerkers. In navolging daarvan is het ensemble door Laux uitgenodigd om op het IDO in Düsseldorf wederom met hem op te treden.

Naast een aantal gezamenlijke nummers van Bach en Rutter, spelen zowel organist als het ensemble werken uit hun eigen repertoire. Zo speelt de organist een improvisatie op Toccata, en speelt het ensemble filmmuziek uit o.a. Braveheart en klassieke werken van o.a. Handel, Mozart en Grieg. Om het concert spectaculair af te sluiten bundelen orgel en ensemble hun krachten en sluiten samen af met het bekende Toccata van Bach. Het concert vindt plaats in de ’Mutterhauskirche’ in Düsseldorf. Voor meer informatie over dit concert en het festival kunt u terecht op www.ido-festival.de en op de facebook pagina van Slagwerkensemble Constantijn Huygens.

Het Melodisch Slagwerkensemble van Constantijn Huygens bestaat uit een zestal leden dat met marimba’s, xylofoon en vibrafoon met name koralen, licht klassieke muziek en film- en volksmuziek speelt. In het twaalf jarig bestaan heeft het ensemble al vele optredens verzorgd in binnen en buitenland. Naast medewerking aan concerten begeleiden ze regelmatig koren en spelen ze tijdens bijzondere kerkdiensten.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Melodisch ensemble van Constantijn Huygens treedt op in Dusseldorf      

Bottom