Vandaag is het:
 
 
Memesa heren pakken eerste overwinning met 3-2 van Oranje Nassau
laatste update: 19:53 uur
Memesa heren pakken eerste overwinning met 3-2 van Oranje Nassau
Foto`s door: Archief
Tekst door: Memesa
Appingedam - Groningen - Het was alweer de tweede wedstrijd tegen Oranje Nassau dit seizoen. De wedstrijd in Groningen was met 3-1 verloren gegaan. Dat was toen, dit keer moest het anders. De wedstijd werd begonnen door Martijn ten Duis, Mathias Dijkstra, Andre Swiersema, Kees Parent, Sander Kugel, Jeroen Smit en Lars Aslander. Ondanks de goede voornemens ontbrak het Memesa in de eerste set aan scherpte. Serverend en aanvallend ging er teveel fout. Desondanks gingen beide teams gelijk op naar het einde van de set. Mede door een fout van de overigens goed fluitende scheidsrechter ging de set uiteindelijk met 26-28 naar Oranje Nassau.

In de tweede set waren de verschillen tussen de teams wederom klein. Wel ging het niveau van Memesa omhoog. Verdedigend werden er onder leiding van libero Kees Parent meer ballen gepakt en aanvallend liet met name Andre Swiersema zich zien. Deze set werd uiteindelijk met 26-24 gewonnen door Memesa.

De derde set verliep wisselvallig. Er werd met veel inzet gespeeld en het spel van Memesa was tactisch in orde. De middenspelers Sander Kugel en Jeroen Smit wisten de blokkering steeds beter sluitend te krijgen en aanvallend was Lars Aslander prima op dreef. Voornamelijk door een uitstekende diagonaal-aanvaller en een lange serve-serie kon Oranje Nassau toch nog weer terugkomen in de set en pakten ze zelfs een kleine voorsprong van 19-20. Net op tijd waren de mannen uit Appingedam weer bij de les en ging de set toch verdiend met 28-26 naar Memesa. 

In de eerste 5 wedstrijden was er telkens maar 1 set gewonnen, nu stonden er ineens 2 gewonnen sets op het scorebord. Dit smaakte naar meer. Helaas was het Oranje Nassau die met 20-25 de vierde set veroverde. In de beslissende set van deze wedstrijd waren de krachten grotendeels verdwenen bij de mannen uit Groningen. Onder leiding van een goed spelende Martijn ten Duis werd deze set overtuigend gewonnen met 15-08. De eerste winst van het seizoen is daarmee een feit. Ondanks deze overwinning leefde er na afloop, naast vreugde, ook het gevoel dat er meer in had gezeten. Het verliezen van de vierde set was niet nodig en kan aan het einde van het seizoen nog nare gevolgen hebben.

Komende zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma, in Assen tegen Animo 68.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Memesa heren pakken eerste overwinning met 3-2 van Oranje Nassau      

Bottom