Vandaag is het:
 
 
Rugbyers DRC Phoenix laten Big Bulls uit Almelo zweten
laatste update: 19:53 uur
Rugbyers DRC Phoenix laten Big Bulls uit Almelo  zweten
Foto`s door: Archief
Tekst door: RC Phoenix
Almelo - Na een tweetal noordelijke derby's stond er dit weekend voor de mannen van DRC Phoenix een tegenstander op het programma uit het verre oosten van Nederland. Er moest aangetreden worden tegen de ongeslagen Big Bulls uit Almelo die door de kenners aan het begin van het seizoen werden getipt als één van de kampioenskandidaten in de derde klasse. Phoenix trad aan met een ietwat gewijzigd team ten opzichte van de voorgaande weken doordat er een aantal spelers afwezig waren. Toch stond er ook deze wedstrijd een ploeg op het veld die jong en enthousiast was en er alles aan zouden doen om de koploper het  vuur aan de schenen te leggen.

De mannen van Phoenix begonnen met de wind in de rug en wisten de vele aanvallen van de thuisploeg keer op keer onschadelijk te maken. Een mooie rugbystrijd ontbrandde waarbij beide ploegen elkaar geen centimeter terrein cadeau deden. Zoals gebruikelijk was het Marin Brouwer die vele tackles voor zijn rekening nam. Het was echter de thuisploeg die als eerste de score wist te openen. Door onoplettendheid en onervarenheid van één van de wingers van Phoenix wisten de Big Bulls zijn directe tegenstander vrij te spelen en de eerste try te scoren. De conversie werd echter gemist waardoor de schade beperkt bleef tot een 5 – 0 achterstand. Bij Phoenix werd direct onderling duidelijk gemaakt dat men als team moest blijven spelen en de tegenstander meer gezocht moest worden en zo geschiedde. Phoenix begon de huidige koploper onder zware druk te zetten. Meter voor meter werd er gewonnen en met een uiterste krachtsinspanning wisten de mannen uit Almelo een try voor de Delfzijlsters te voorkomen. Echter door de aanhoudende druk werd er door de scheidsrechter een penalty toegekend vanwege een overtreding. De kicker van Phoenix bleek uit goed hout gesneden want de kick werd vanaf veertig meter genomen en ging keurig door de palen heen. Deze score bracht het verschil terug tot twee punten en een tussenstand van 5 – 3 stond lange tijd op het scorebord. Phoenix bleef volop aanvallen en er waren een aantal zeer goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Echter was het de geduldig spelende thuisploeg die vlak voor de rust toesloeg. Een goede herovering van de bal bracht de Big Bulls plotseling in aanvalspositie. Door snelle opvolging wist Phoenix het momentum niet tegen te houden en een tweede try vlak voor rust werd gescoord. Met een ruststand van 10 – 3 werd uiteindelijk ook de rust ingegaan, doordat ook deze conversie gemist werd.

Na de rust was het wedstrijdbeeld toch enigszins anders. Phoenix had moeite om onder de druk uit te komen van de Big Bulls. De aanwakkerende wind gaven de Big Bulls zo nu en dan het extra overwicht wat de krachtsverhoudingen voor de Delfzijlsters geen goed deed. Door het uitvallen van een aantal spelers kreeg de thuisploeg de extra benodigde ruimte en hier wist men beter raad mee dan Phoenix in de eerste helft. Rond de 55e minuut in de wedstrijd werd het verschil vergroot met een 3- tal snel opeenvolgende tries van de thuisploeg. Phoenix rechtte de rug echter en wist met een tweetal spelers minder op het veld zowaar nog wat terug te doen. Rolf Oosterhuis ontving ving de full- back positie een kick van de Big Bulls en wist op snelheid een tweetal tackles te ontwijken. De goed opgestelde Issr Azaria werd bereikt en met een indrukwekkende charge wist hij door een viertal verdedigers te breken en de eerste try voor Phoenix te maken. De conversie werd door de kicker Oosterhuis ook benut waardoor de achterstand een iets dragelijker aanzien kreeg. Vlak voor tijd wist de thuisploeg nog een laatste try te drukken wat uiteindelijk een stand van 39 – 10 opleverde op het scorebord. Voor de mannen van Phoenix staan er de komende weken een aantal belangrijke wedstrijden op het programma tegen de naaste concurrenten.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Rugbyers DRC Phoenix laten Big Bulls uit Almelo  zweten      

Bottom