Vandaag is het:
 
 
Woninginbraken in de buurt voortaan te zien op Politie-website
laatste update: 19:53 uur
Woninginbraken in de buurt voortaan te zien op Politie-website
Foto`s door: Politie.nl
Tekst door: Patrick Eijndhoven
Provincie Groningen - Via de website Politie.nl is het voortaan mogelijk om bij ‘Mijn buurt’ zelf te zien waar en wanneer er in uw buurt werd ingebroken. De politie deelt deze informatie zodat u zelf maatregelen kunt nemen om een inbraak te voorkomen.

'Woninginbraken hebben veel impact op slachtoffers. Als politie pakken wij hierin onze rol, zoals de maatschappij van ons verwacht en mag verwachten. Maar de politie kan het natuurlijk niet alleen. Daarom betrekken wij onder meer burgers steeds actiever bij politiewerk,’ laat korpschef Gerard Bouman in een persbericht weten.

Met Misdaad in Kaart wil de politie bereiken dat u zich bewust wordt van de noodzaak om zelf maatregelen te nemen tegen woninginbraak. Eenvoudige preventiemaatregelen zoals ramen en deuren sluiten als u ook maar even uw woning verlaat, het aanbrengen van anti-inbraakstrips en uw voordeur ’s nacht op slot draaien, voorkomen al veel inbraken. Daarnaast hoopt de politie dat u in uw eigen buurt alert bent op verdachte personen en gebeurtenissen. Ziet u iemand bij een woning rondhangen, een onbekende scooter of auto door de straat heen en weer rijden of andere verdachte zaken? Bel dan direct met 112. Zo helpt u inbraken voorkomen.

Inbraken in uw buurt bekijken
Vul op Politie.nl bij ‘Mijn buurt‘de vier cijfers van uw postcode in. Alle inbraken die de afgelopen drie maanden bij u in de buurt gepleegd werden en waarvan aangifte is gedaan, worden op een kaart getoond. Nieuwe inbraken staan binnen 24 uur op de kaart. In verband met de privacy van bewoners is een punt op de kaart nooit tot een huisadres te herleiden. U kunt inzoomen tot op wijkniveau.
Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Woninginbraken in de buurt voortaan te zien op Politie-website      

Bottom