Vandaag is het:
 
 
De volleybal dames van Memesa blijven winnende reeks voortzetten
laatste update: 19:53 uur
De volleybal dames van Memesa blijven winnende reeks voortzetten
Foto`s door: Archief
Tekst door: Memesa
Appingedam - In een gezellig gevuld Eelwerd moesten de dames van coach Kees Parent afgelopen zaterdag aantreden tegen het laag geplaatste Oranje Nassau uit Groningen. Op voorhand was duidelijk dat dit een wedstrijd moest worden waarin zo weinig mogelijk punten verspeeld dienden te worden. Memesa stond voor deze wedstrijd immers bovenaan de ranglijst en Oranje Nassau onderaan.

In een seizoen waarin de concurrentie weinig punten verspeeld aan de laag geklasseerde teams kunnen juist deze wedstrijden aan het eind van de rit het verschil gaan maken. Het verschil tussen net wel of net niet kampioen worden of net wel net geen promotie degradatie wedstrijden spelen.   Na het inspelen leek de tegenstander zo slecht nog niet en daaraan memoreerde Kees Parent nog even in zijn laatste tips voor de wedstrijd.

Furieus kwamen de damster dames uit de start blokken. Leonie Mooi startte met een prima serve beurt en direct stond er een redelijke voorsprong op het score bord. Ook werd duidelijk dat de dames van Oranje Nassau technisch redelijk vaardig waren maar het passen niet goed onder de knie hadden. Met veel serve druk was er dus veel te halen in deze wedstrijd.

In de eerste set wisten de meiden uit Groningen redelijk in het spoor te blijven omdat ook de gasten veel serve druk wisten te produceren waar de Memesa dames niet altijd het goede antwoord op hadden. Ervaring en degelijkheid gaven echter de doorslag in de eerste set (25-22)

In de tweede set viel de serve druk van Oranje Nassau iets weg en werden er bovendien meer fouten gemaakt. Memesa speelde zelf ook  iet erg scherp maar het was wel voldoende om ruim afstand te nemen. De  tweede set ging dan ook met ruime cijfers naar de Damsters (25-11).

In de derde set viel de scherpte steeds meer weg en er moest een time out aan te pas komen om de dames weer op scherp te zetten. Met ook nog twee wissels aan Memesa zijde stond de ploeg weer op scherp en werd ook de derde set redelijk eenvoudig gewonnen. (25-15)

In de altijd moeilijke laatste set, met de wetenschap dat de wedstrijd al gewonnen is, kwam Memesa goed uit de start blokken en namen direct een 6-0 voorsprong. Een redelijke marge die voldoende was voor een 25-17 en dus 4-0 overwinning. Weer konden 5 punten aan het saldo worden toegevoegd. Aangezien Dio Bedum wel een setje liet liggen tegen Peize staat Memesa nu 3 punten los.

Volgende week volgt een lastige uit wedstrijd tegen Surf uit Vries.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
De volleybal dames van Memesa blijven winnende reeks voortzetten      

Bottom