Vandaag is het:
 
 
Gemeente Delfzijl kapt 400 zieke essen
laatste update: 19:53 uur
Gemeente Delfzijl kapt 400 zieke essen
Foto`s door: Archief
Tekst door: Richard Degenhart
Delfzijl - De gemeente Delfzijl gaat 400 essen kappen in verband met de essentaksterfte. Deze schimmelziekte maakt een sterke opmars in Nederland en tast nu ook veel essen aan in de gemeente. De gemeente was terughoudend om in te grijpen, maar neemt nu maatregelen omdat de (verkeers)veiligheid in gevaar komt. De meeste essen die de gemeente kapt, staan in de buitengebieden. De vergunningaanvraag vindt u in de Gemeenteberichten van 23 oktober.

Monitoring
Om te anticiperen op actuele ontwikkelingen willen onder andere de Iepenwacht Groningen en Wageningen University & Research een project starten om de gevolgen van de essentaksterfte voor de provincie Groningen inzichtelijk te maken en te beperken. De gemeente Delfzijl wil hieraan meewerken. Dit project verkent ook de mogelijkheden voor herplant van essen en financiering hiervan.

Kastanjebloedingsziekte
Naast de essentaksterfte zijn er ook verschillende kastanjes in de gemeente besmet met de kastanjebloedingsziekte. Uit veiligheidsoverwegingen gaat de gemeente daarom 78 zieke kastanjebomen kappen langs de Europaweg in Delfzijl. De insteek van de gemeente is om beide soorten bomen te herplanten.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Gemeente Delfzijl kapt 400 zieke essen      

Bottom