Vandaag is het:
 
 
DRC Phoenix weet kansen tegen GSRC 1 niet te benutten
laatste update: 19:53 uur
DRC Phoenix weet kansen tegen GSRC 1 niet te benutten
Foto`s door: Archief
Tekst door: Richard Degenhart
Delfzijl - Na de ruime verliespartij de afgelopen week tegen RC Groningen 2 stond dit weekend voor DRC Phoenix een tweede derby op het programma. Ditmaal werd er op sportpark Uitwierde aangetreden tegen de GSRC 1. Deze studentenploeg uit de Groningen zal ook dit jaar weer aanspraak maken op een plek in de top vier en dus waren de mannen van Phoenix gewaarschuwd voor een geduchte tegenstander. Phoenix die momenteel in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert begon met exact 15 man aan de wedstrijd. Door een groter wordende lijst aan blessures en een aantal spelers afwezig in verband met werk zorgde ervoor dat er geen wissels beschikbaar waren.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd, de gasten werden diep op eigen helft terug gedrongen en de eerste scoringskansen voor Phoenix werden gecreëerd. De snelle jongens in de lijn waren echter niet in staat gebruik te maken van het platform wat de voorwaartsen voor hen hadden opgezet. Echter bleef Phoenix aandringen. Aanval op aanval zette de thuisploeg op echter wisten de studenten keer op keer de aanvallen onschadelijk te maken. Door plotseling balverlies van de thuisploeg wisten de studenten de bal ver weg te kicken. Gebrekkig ingrijpen en slechte communicatie tussen de winger en de fullback van de thuisploeg gaf GSRC uit het niets een scoringskans die ze wél wisten te benutten. Tegen het wedstrijdbeeld in, stond er plotseling een 0 – 7 achterstand op het scorebord. Naast de gescoorde try wist de kicker van GSRC ook de conversie te benutten.

Ondanks deze plotselinge tegenslag bleef Phoenix echter de aanval zoeken. GSRC werd ver terug gezet op haar eigen helft. Echter ontbrak het aan de rust en slimheid bij de thuisploeg om een aantal goede mogelijkheden te benutten. Er werd veelal over dwars gelopen in plaats van rechtdoor wat het verdedigend zeer makkelijk maakte voor GSRC. Het spelbeeld veranderde de eerste helft niet. Het was de thuisploeg die het optisch overwicht had, maar dit niet wist te benutten. De Groninger Studenten wisten echter met slimme tegenaanvallen datgene te doen wat de thuisploeg niet lukte, namelijk scoren. Met een stand van 0 – 17 gingen beide ploegen de rust in.

Na de korte rustperiode ontving de thuisploeg de kick- off van GSRC. De aanval werd direct weer opgezocht. Na enkele snelle wisselingen van balbezit tussen beide teams, kreeg Phoenix een penalty toegekend net over de middelijn. Scrum- half Martin Brouwer nam hem snel en wist flanker Rolf Oosterhuis in stelling te brengen die de verdediging wist te doorbreken. Oosterhuis wist uiteindelijk de goed meegelopen eerste center Lex Ronde te bereiken die de laatste verdedigers wist af te schudden en de eerste try van de middag wist te scoren voor de thuisploeg. De conversie werd vervolgens benut door full- back Albert Kammenga. Met een stand van 7 – 17 leken er toch weer mogelijkheden te zijn voor de thuisploeg. De aanval werd wederom gezocht. Echter sloeg het noodlot toe. De nummer 8 van Phoenix Erik Kuiper raakte geblesseerd en dat had tactische gevolgen. De line- outs werden minder gewonnen en er ontstonden meer gaten in de verdediging van Phoenix. Een tweetal te makkelijk weg gegeven tries in de slotfase van de wedstrijd liet een eindscore zien van 7 – 27 die ietwat geflatteerd was. Voor Phoenix staat de volgende week de wedstrijd op het programma tegen de huidige nummer één van de ranglijst, namelijk de Big Bulls in Almelo.

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
DRC Phoenix weet kansen tegen GSRC 1 niet te benutten      

Bottom