Vandaag is het:
 
 
Natuurwerkdag: de grootste onderhoudsbeurt van het landschap
laatste update: 19:53 uur
Natuurwerkdag: de grootste onderhoudsbeurt van het landschap
Foto`s door: Archief
Tekst door: Patrick Eijndhoven
Delfzijl - De eerste zaterdag van november steken vele vrijwilligers weer hun handen uit de mouwen om aan de slag te gaan in de natuur. Voor de dertiende keer organiseer Landschapsbeheer dan weer de Natuurwerkdag waarbij het landschap een grote onderhoudsbeurt krijgt.

In Groningen is het thema dit jaar ‘Natuur dichtbij’ . Dorpsbosjes, parken en buurtboomgaarden: iedereen kan zich op 2 november uitleven in de directe leefomgeving. Gedeputeerde Henk Staghouwer geeft om tien uur het startschot in Ten Boer. Ook in Uithuizen helpt hij later op de ochtend mee. Op veel locaties doen de gemeenten ook zelf mee. Door materiaal beschikbaar te stellen , zoals in Groningen, Haren en Grootegast; of door deelnemers van broodjes en soep te voorzien, zoals in Delfzijl en Eemsmond.

Voor de dertiende editie van de Natuurwerkdag heeft Landschapsbeheer samen met een groot aantal gemeenten in de provincie locaties gezocht en gevonden waar vrijwilligers aan de slag kunnen om het landschap een opknapbeurt te geven. In een aantal gemeenten steken wethouders en/of gemeenteraadsleden ook zelf de handen uit de mouwen.

Biessumerbos

Voor het Biessumerbos hebben zich inmiddels acht vrijwilligers aangemeld, deze mensen zijn inmiddels al een tijdje bij het gebied betrokken en zitten in de vrijwillige Gebiedsgroep van natuurmonumenten. Natuurlijk is extra hulp welkom, om aan te melden of voor andere klussen bij u in de buurt zie natuurwerkdag.nl
Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Natuurwerkdag: de grootste onderhoudsbeurt van het landschap      

Bottom