Vandaag is het:
 
 
Netwerkcoaches nu actief in Appingedam
laatste update: 19:53 uur
Netwerkcoaches nu actief in Appingedam
Foto`s door: Ingezonden
Tekst door: Richard Degenhart
Appingedam - De Algemene Stichting Welzijn Appingedam (ASWA) en Zonnehuisgroep Noord (Zonnehuis Solwerd), zijn gestart met het inzetten van vrijwillige netwerkcoaches. Vrijwilligers zijn hiervoor opgeleid. De vrijwillige netwerkcoach levert een actieve bijdrage om mensen uit een sociaal isolement te halen door het eigen netwerk van mensen te vergroten dan wel te behouden. De netwerkcoach heeft hierin een ondersteunende rol.  Het werkterrein van de vrijwillige netwerkcoach ligt in Appingedam. De netwerkcoach werkt zowel met mensen die zelfstandig wonen als met bewoners uit Zonnehuis Solwerd of andere verzorgingshuizen te Appingedam.

Sommige mensen  hebben  weinig sociale contacten en  lijden  hieronder. Ze komen zelf niet tot initiatief om hun situatie te verbeteren. Speciaal voor hen willen we nu vrijwillige netwerkcoaches inschakelen.

Als gevolg van de overheidsbezuinigingen zijn er veel veranderingen waar mensen mee te maken krijgen. Tegelijkertijd is het beleid erop gericht dat mensen zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Een sociaal netwerk is dan erg belangrijk. Dat netwerk moet sterk genoeg zijn.

Wilt u ook uw netwerk verstevigen of vergroten of wilt u zelf als netwerkcoach aan de slag, neem dan contact op met;
Janneke de Vries ZHGN tel 0596-686686, e-mail j.devries@zonnehuisgroepnoord.nl of Engelina Eissens ASWA tel: 0596-623315 e-mail e.eissens@a-s-w-a.net

Terug naar de vorige pagina

 

Foto`s
Netwerkcoaches nu actief in Appingedam      

Bottom